MINI URNEN IN HOUT 2018

Hout - een natuurlijke, kleine, discrete en emotionele herinnering in de vorm van een keepsake om in huis een bijzonder plaatsje te geven en regelmatig te koesteren, een mooi en respectvol gebaar om een dierbare te gedenken.

Mits supplement, kan ik de onderkant van het stuk ter herinnering graveren met een naam, een datum, enkele woordjes. Na graveren wordt de onderkant opnieuw gepolitoerd. Op deze wijze krijgt de patine een mooie uitstraling.

Sinds 2018 beschik ik over het wettelijk statuut van Erkend Ambachtsman uitgereikt door de FOD Economie en over het authenticiteitslabel Handmade in Belgium, uitgereikt door UNIZO. Deze erkenning bekrachtigt het authentieke karakter van mijn activiteit, het manuele aspect van mijn werk en mijn knowhow als ambachtsman.

logo-erkend     hib

Ik maak elk stuk met de hand in mijn atelier in Brussel. Ik tracht in mijn stukken zowel lokale als exotische houtsoorten te verwerken. De lokale houtsoorten vind ik meestal zelf in de natuur, doch alleen wanneer de stukken verwijderd zijn van de stam. De exotische houtsoorten koop ik aan bij officiële verdelers die uitsluitend hout aankopen uit Verantwoord en Duurzaam Bosbeheer en die meedoen aan herbossing in het land van de oorspronkelijke kap, bvb voor Afrikaanse landen beneden de Sahel à rato van 4 geplante bomen per 1 gekapte boom.

Ik gebruik geen vernis, alleen afwerkingsproducten die conform zijn aan de Europese standaard EN71, geschikt voor de oppervlakteafwerking van speelgoed.

U kan het stuk blijven opboenen naar wens en de patine wordt alleen maar dieper en warmer mettertijd.


    Loading...